Problemele penale ale liderului PNL Timiș și primar al Timișoarei, Nicolae Robu, se agravează. După ce săptămâna trecută, edilul a fost făcut din suspect inculpat în dosarul retrocedărilor, lucrurile se complică pentru acesta și în cel de-al doilea dosar în care este anchetat – cel al reabilitării termice a blocurilor. Vă reamintim că Nicolae Robu este suspect în dosarul instrumentat de DNA Timișoara, fiind acuzat, alături de alți angajați ai primăriei, de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, folosirea de documente nereale pentru obținerea de fonduri europene, fals și uz de fals. Ancheta a pornit de la plângerea depusă de Cristian Palade, membru PNL, patronul firmei Proiect C&A SRL și rudă prin alianță cu Robu, care a reclamat că a fost păcălit, fiind plătit mai puțin pentru proiectele tehnice necesare reabilitării a 65 de blocuri, iar Primăria Timișoara a falsificat documentele transmise de firma sa. Ulterior, municipalitatea a depus proiectele tehnice falsificate la ADR și a obținut fonduri europene nerambursabile de aproape 10 milioane de euro.
PRESSALERT.ro a solicitat Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF), cel care se ocupă în România de protejarea intereselor financiare ale UE, să omunice dacă a anchetat modul în care Primăria Timișoara a derulat proiectul de anvelopare a blocurilor, care au fost constatarile DLAF si ce măsuri s-au dispus.
Răspunsul a venit rapid și este unul devastator pentru administrația condusă de Nicolae Robu – ” Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a efectuat controale cu privire la modul în care au fost implementate proiectele la care faceți referire. În urma verificărilor au fost constatate indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală și au fost sesizate organele judiciare competente – respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Timișoara”, se arată în răspunsul primit de PRESSALERT.ro.
Ancheta DLAF confirmă practic investigațiile DNA de până acum, iar, conform legii, constatările departamentului au valoare de probă în cazul anchetelor penale. Rezultatele investigațiilor DLAF sunt transmise de îndată și Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), iar încălcarea regulilor înseamnă returnarea de către beneficiarul proiectelor, Primăria Timișoara, a sumelor care s-au obținut ilegal, în cazul de față aproximativ 10 milioane de euro. Vă reamintim că, marți, referindu-se la acest dosar, Nicolae Robu susținea ”n-am nicio vină. Sunt acuzat că am dat mai puțini bani unei firme private. Domnule, e de râsul lumii, că am ajuns să fiu acuzat că nu i-am dat mai mult decât permite legea că de altfel asta e prima acuză. Haideți că ne pierdem timpul. Nu are niciun rost. Dacă eu deranjez pe cineva, eu sunt un luptător, dar nu pentru funcții. Sunt un luptător pentru dreptate”. Conform legii, folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.
tot o arde pnl cu „penalii”, e bine ca incep sa guste din propria prajitura, ca sa nu mai spun despre Klaus =)))))
Astept chemarea in judecata pentru sifonarea banului public in cazul semafoarelor.
vestea buna e ca nu va mai candida la alt mandat – e mai greu din puscarie.