Soluție pentru descongestionarea traficului din Timișoara: mutarea primăriei din centrul orașului

Soluție pentru descongestionarea traficului din Timișoara: mutarea primăriei din centrul orașului

1
DISTRIBUIȚI

Soluție șocantă pentru decongestionarea traficului din Timișoara. Consilierul local PSD Dan Idolu a propus ca Primăria Timișoara să fie mutată din clădirea de pe strada C.D. Loga pe un teren situat pe strada Stan Vidrighin. În trecut, același teren a fost propus de Societatea de Transport Public Timișoara ca locație pentru construirea a șase blocuri care să servească pe post de locuințe de serviciu pentru șoferii regiei.

„Aglomerația din oraș a crescut și datorită numărului natural de autoturisme. Trebuie să ne adaptăm și să recunoaștem asta. Unul din factorii care aglomerează centrul orașului este existența serviciilor primăriei în centrul centrului. Și vă spun că am avut ocazia să interacționez cu conducerea primăriilor altor orașe din Europa. (…) Noi propunem elaborarea unui studiu de prefezabilitate și fezabilitate pentru construirea unui centru administrativ multifuncțional în zona Vidrighin, unde primăria lăsa RATT să construiască șase blocuri turn.


Știți că RATT are alte obiective decât să construiască blocuri. Haideți să facem acolo o clădire de birouri modernă. Nu trebuie să găsești teren. Terenul există. Clădire de birouri cu multe etaje în care să ai la un loc personalul primăriei, în care să ai servicii de calitate, în care să fie personalul de la administrația fiscală. (…) Haideți să mutăm toate astea și alte servicii publice locale într-o altă clădire de birouri gen 700, așa cum se lucrează în lumea civilizată, cu aer condiționat, cu spațiu suficient și pentru salariați și pentru clienții serviciilor publice. (…) Se scapă de sute de autoturisme din centrul orașului. Cei 500 de angajați ai primăriei, cu cei de la Administrația Fiscală plus cei care vin și interacționează cu instituțiile astea nu vor mai aglomera centrul. Și haideți ca această frumoasă clădirea primăriei să fie reabilitată și să aibă scop de reprezentare. Atunci când sunt delegații oficiale, ședințe de plen să se desfășoare în această clădire”, a declarat Dan Idolu.

Suma pe care PSD o cere pentru studiul de fezabilitate aferent proiectului amintit mai sus este de 40.000 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.