figure id="attachment_229821" aria-describedby="caption-attachment-229821" style="width: 640px" class="wp-caption aligncenter">

Circulația pe strada Podeanu a fost deschisă oficial, săptămâna trecută, la finalizarea lucrărilor de modernizare a zonei, însă nu totul este așa cum ar trebui să fie.
O simplă plimbare pe strada aceasta ne arată ce înseamnă finalizarea modernizării zonei, în viziunea edililor, în anul 2016, cu câteva zile înaintea scrutinului pentru alegerea primarului și consilierilor locali. Lăsând deoparte pista de biciclete suprapusă integral peste trotuarul pietonal, pe o anume porțiune, pe latura cu noua sală de sport, ceea ce impresionează cu adevărat e soluția ultramodernă găsită de constructori și edili pentru cablurile de utilități (curent, internet, telefonie).
„A fost tot o lucrare complexă. Cetățenii erau terorizați de cursele nocturne, mai ales de mașini. Am luat decizia să închidem accesul mașinilor, iar acum avem un set de patru piste de câte 2,25 metri lățime, o bandă de 9 metri amenajată, pe care se circulă cu bicicleta, cu rolele, cu skateboardul, se aleargă. Sunt plantați copaci din patru în patru metri, un total de 353 de salcâmi cu o eflorescență mov rozalie. Locuri de parcare în jurul stadionului sunt 413, înainte erau sensibil mai puține”, a spus primarul Nicolae Robu la inaugurarea străzii modernizate, referindu-se mai ales la imediata apropiere a stadionului „Dan Păltinișanu”.
A vorbit așa frumos încât nimeni din cei prezenți nu a apucat să vadă cum gardurile de pe latura de vizavi de sala de sport, ceva mai „în sus” pe noua șosea, au fost „decorate” cu cabluri de internet, curent, telefonie, întinse pe zeci de metri.
Șantierul pentru amenajarea străzii Podeanu a început în vara lui 2015 și ar fi trebuit să dureze 3 luni. A durat un an. De vină au fost rețelele de utilități „neprevăzute”, care ar fi dat peste cap planurile primăriei și ale constructorului, apoi s-a intrat în „sezonul rece”. Strada are aproape un kilometru lungime. Deși a avut de-a face cu rețelele subterane de utilități, constructorul a uitat să îngroape cablurile. Care, cu transformatoare cu tot atârnă acum pe gardurile străzii a cărei modernizare a fost finalizată.
Deși există o hotărâre a Consiliului Local veche de 4 ani care prevede obligativitatea îngropării cablurilor de utilități, anul trecut proprietarii lor au primit o „păsuire” de încă doi ani, de la primărie. Cu alte cuvinte abia de anul viitor va fi obligatoriu să nu mai vedem cabluri pe afară, pe stâlpi, sau, în cazul de față, pe garduri.